søndag den 22. marts 2015

Hjallerup Marked i Højbjerg

Bag denne undseelige sorte dør gemmer der sig en århusiansk pendant til Hjallerup Marked. Rent faktisk kan de gamle fabriksbygninger og det rå, industrielle setup lede tankerne hen mod visse dele af Camden Market, men det er i så fald et Camden Market proppet med kinesisk plastikbras, bland-selv-hundekiks, kontormøbler, partivarer, hideous brugskunst, sjofle hentydninger og sort kaffe på kanden, så lad os fortsætte med Hjallerup Marked-analogien (på trods af jeg aldrig har været der).

Heldigvis har de også bøger og en kæmpe pladeafdeling, som faktisk er ganske glimrende. At lede efter vinylplader i genbrugsbutikker og på kræmmer- og loppemarkeder kræver om noget stærke fingre, for de kan let blive trætte af at bladre igennem oceaner af ABBA-plader og tyske opsamlinger, og det er ikke overraskende også tilfældet her. Men pludselig støder man på Billy Braggs debutplade (den der skal spilles ved 45 rpm), Echo and the Bunnymen, forholdsvis sjældne KLF-maxier osv., og det er bestemt ikke hverdagskost på steder som disse - og da slet ikke til en pris på under en tier pr. stk. Det var også her, jeg fandt mit signerede og højt skattede eksemplar af Richard Ragnvalds julealbum.

Hvis det ikke generer en at blive talt til, som var man på søndagsudflugt med resten af boenheden for psykisk udviklingshæmmede, bare fordi man ønsker at købe julemusik med Richard Ragnvald, Susse Wold og Poul Reichhardt i begyndelsen af marts, så kan stedet varmt anbefales. 

Det kan det også, selvom de handlende ikke er de mest hjælpsomme og servicemindede personer i hele verden. Kan du eksempelvis ikke finde personen, der sælger plader, og beder du om hjælp hos en af de andre, får du med stor sandsynlighed det elokvente, velformulerede svar "Bare kig efter det fede svin, som ikke laver en skid".

Og når du så finder det fede svin (som i øvrigt står ved nødudgangens åbning og ryger), skal du ikke have noget imod at blive gjort nar af hele tre gange i løbet af en ganske kort handel, fordi du ikke lige kunne regne ud, at man i et stort rum fyldt med diske naturligvis skal betale for sine plader ved den disk, der er placeret længst væk fra pladerne. Herligt sted.

Der sælges også frugt og fisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar