lørdag den 25. april 2015

Den perfekte værtindegave

Med ønsket om en glædelig Jul...
Fra: Anders til: Ruth og Børge og Tyson
Vi har alle været der. Man er inviteret i byen og vil gerne have en eller anden form for erkendtlighed med til værtsparret, deres børn, rottweiler eller husven. Skal det være vin? Skal det være blomster? Eller skal man måske gå chokoladevejen? Mulighederne er ikke mange og til en vis grad også uopfindsomme, men sådan behøver det ikke at være, og sådan har det faktisk heller ikke altid været.

Jeg bliver varm helt ind i sjælen af at tænke på, at der engang var en tid, hvor man kunne købe en værtindegave som denne plade.

Juleudgivelsen er fra Philips' Minigroove-serie, men jeg ejer også et par andre miniudgivelser fra andre pladeselskaber, hvor setuppet er det samme: et tilfældigt sammensurium af julerelaterede indspilninger pakket ind i et hyggeligt cover og et til-og-fra-kort smækket på bagsiden.

På "Nu er det jul igen" diverteres der med "stor julefantasi", og på pladen finder man bl.a. salmer og sange fra Statsradiofoniens pige- og drengekor og svundne stjerner som Mogens Wedel og Niels Brincker og så oplæsninger af Juleevangeliet og "Peters Jul" af hhv. Kjeld Jacobsen og Ove Sprogøe. Pladen er i en så dårlig stand, at den nok aldrig vil få en plads i #24dage24juleplader-julekalenderen, men jeg nyder dog stadigvæk at have den stående og pynte blandt de andre juleskiver.

For prøv lige at tjekke det cover. Det er tegnet af Aage Lippert, kendt tegner og illustrator og far til Hudibras-tegneren Anni Lippert, og forestiller den nostalgiske landsbyjul, som ingen nogensinde har oplevet med kanetur og sne på de hyggelige huses tage. Alle er på vej i kirke, mens nisserne hygger sig i hulen i forgrunden, og coveret toppes af med sneklædte bogstaver og et billede på bagsiden, som viser to drenge, der beundrer et tændt juletræ foran byens lokale hvidevareforhandler. Mmmm...destilleret juleatmosfære bestående af alle de vigtigste elementer: sne, grantræer, kirke, nisser, mad og koldt og kynisk forbrug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar