torsdag den 24. september 2015

Singleliv: Goombay Dance Band

Septembers julesingle. Nu er der kun tre måneder til juleaften
Vi er gået mod koldere tider, og den første længsel efter stearinlys, konfekt og julemusik er måske begyndt at melde sig. Fear not. Inden længe bugner butikkerne af juleslik, julekager og julekalendere, så lad ikke den snigende efterårsdepression få taget i dig. Gode tider venter forude, og jeg vil i dag lade den mere festlige julemusik tvinge et smil på mine læber...
....
Nej...åååh...arrrggghhhh...
....
Det er jo komplet umuligt, når månedens julesingle er Goombay Dance Band med "Christmas at Sea"/"Ave Maria No Moro", for sjældent har jeg hørt sådan en omgang uudholdeligt talentløst skrammel. Øv.

Temaet er umiddelbart jul til søs, men at dømme efter coveret er Oliver Bendt og co. på ingen måde søvante. Faktisk vil jeg vove den påstand, at de ikke ville klare én dag til havs i den mundering. Sømændene ville straks lade dem kølhale, gå planken ud eller falde fra råen for at være så gennemført usmageligt klædte og for at synge sådanne sølle sømandssange.

Ifølge den ekstremt tacky radiokommunikation i begyndelsen af "Christmas at Sea" befinder vi os på det gode skib M.S. San Doria, hvor udsigten til en hyggelig hvid jul derhjemme er ganske sort:

"Christmas at sea - far away from home.
No families and no heavenly snow.
Christmas at sea - visions of home
Sailing tonight all alone."

For lytteren er udsigten til at spendere resten af aftenen med hovedet i brækspanden til gengæld meget tæt på, for magen til smagløs Boney M-kopi-disco skal man godt nok lede længe efter. B-siden er en gammel traver, som er blevet fortolket af alle fra Andrea Bocelli til Scorpions, og du kan "nyde" den her i Goombay Dance Bands "live"-version af nummeret optaget i forbindelse med et af disse underholdningsprogrammer, som kun kan produceres i Tyskland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar